Hoe Petit Paris begon

Hoe Petit Paris begon

Het begon met kleine schilderijtjes die ik verkocht op de rommelmarkt tijdens Koninginnedag in Amsterdam.

In het begin maakte ik kleine schilderijtjes in acrylverf van alledaagse onderwerpen, zoals een kopje koffie, een tros druiven of klaprozen. Die waren eigenlijk voor in mijn eigen keuken bedoeld, maar toen ik de eerste kunstwerkjes aan mijn muur had gehangen kreeg ik veel leuke reacties van vrienden: “Kan ik ze kopen?” en “Kan ik een bestelling bij je doen?”. Daar had ik nog helemaal niet over nagedacht! De schilderijen verkochten goed, ik had een expositie bij Walls Gallery op de Prinsengracht in Amsterdam, deed mee aan verschillende kunstbeurzen en kwam in verschillende media terecht. 

Na een tijdje kreeg ik ook het idee om van deze schilderijen wenskaarten te laten drukken; dat deed ik eerst nog bij Hema, want ik had geen idee waar ik kaarten moest laten drukken in grotere oplages. Er waren toen nog niet echt veel online mogelijkheden. Toen ben ik me gaan verdiepen in het ontwerpen, produceren en verkopen van wenskaarten. Dat ging niet van de ene op andere dag: het was een echte zoektocht. 

Uiteindelijk vond ik een drukkerij om mijn ontwerpen te laten drukken en een leverancier van enveloppen in het juiste formaat. Met deze collectie kaarten ging ik langs bij winkels, om te vragen of ze interesse hadden om deze te verkopen en al snel vond ik mijn eerste winkel!

"Heb je ook kaartenmolen?"

Toen bleek dat ik er ook een kaartenmolen bij moest leveren ... maar in die molen konden 42 kaarten in en ik had maar een collectie van 20 ... Ik dook meteen weer terug achter de tekentafel en ontwierp er nog wat kaarten bij. Toen ik dat eenmaal op een rijtje had, vond ik meer en meer verkooppunten. Daarnaast vond ik een grote kaartenuitgeverij die mijn eerste collectie kaarten wilde drukken en verkopen.

"De Zeeuwse meisjes"

Al met al een goede start en al snel kreeg ik gelegenheid, zin en inspiratie om een nieuwe collectie kaarten te ontwerpen. Daar moest ik niet lang over nadenken: de collectie met Zeeuwse meisjes was geboren! Ik ontwierp ansichtkaarten en dubbele kaarten met envelop en ging net als bij mijn vorige collectie weer op pad, deze keer in Zeeland. Ik bleek na wat opstartschuchterheid ineens een goede verkoper te zijn van mijn werk! Ik vond al snel een aantal winkels dat een molen vol kaarten met Zeeuwse meisjes wel zag zitten. Tot op de dag van vandaag doe ik het zo: ik ontwerp nieuwe kaarten en zoek nieuwe winkels. Het ontwerpen kost me niet zoveel moeite; het gaat eigenlijk vanzelf. Als ik ga tekenen, komt er altijd wel iets leuks op papier. Ik teken op mijn computer of met pen en inkt op papier en soms gebruik ik foto’s of schilderijtjes als achtergrond. Elke kaart is eigenlijk een klein knip-en-plakwerkje.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* We'll never share your email with anyone else.
Vragen?
We helpen je graag.
Bank transfer iDEAL PayPal MasterCard Visa Bancontact Maestro Belfius KBC Giropay Cartes Bancaires
Mijn account
You are not logged in. Log in to make use of all the benefits. Or create an account now.
Winkelwagen
Uw winkelwagen is leeg
Zoeken
Search suggestions
Geen producten gevonden...